Luna aceasta am avut ocazia să o avem alături de noi pe Antonia Șandru, designer fondator Saide Design .
O persoana care inspiră prin simplitate și eleganță, profesionalism și viziune. Asemeni ei, toate proiectele pe care le-a dus la bun sfârsit, sunt unice, având o poveste aparte.
Î: Spune-ne câteva cuvinte despre drumul pe care ai pornit, te rugăm.
R: Mă numesc Antonia Șandru, sunt fondatoarea echipei Saide Design. Nu doresc să încep prin a mă prezenta, ci prin a vă spune că în meseria aceasta, dacă treci de 1-2 ani pe piața din domeniu, trebuie să faci din pasiune ceea ce faci. Dacă nu o faci din pasiune, cu timpul, vei deveni obosit de multe lucruri. De interacțiunea cu oamenii, de felul în care evoluează lucrurile. Tot ceea ce fac, eu realizez cu pasiune.
Î: Care este stilul predominant de design pe care tu îl folosești? Dacă este unul.
R: Cum spuneam, nu cred că există un stil predominat care ar fi bine să fie utilizat de un designer. Să nu confundăm stilul cu IDENTITATEA. Cred că este bine ca orice designer să aibă o identitate. Nu consider că ar trebui impus vreun stil preponderent niciunui proiect pentru că scopul unui designer este să descopere identitatea proprie a unui spațiu sau a unei persoane care creează acel spațiu. Este esențial ca omul sa se simtă acasă, la finalul colaborării. Dacă discutam despre o locație publică, acolo într-adevăr, se aplică alte reguli. Acolo trebuie să ținem cont de niște trend-uri, de identitatea spațiului, să identificăm destinația acestuia și cum ne dorim să se simtă oamenii în acea încăpere.
Î: Care este avantajul de a lucra cu un designer? De ce alocarea unui buget în amenajarea spațiului este importantă?
R: Unul dintre motivele importante este cel despre care am discutat mai sus. Îl poate ajuta pe omul în cauză să își găsească identitatea dacă nu o cunoaște, sau îl poate îndruma. Datorită faptului că în ziua de astăzi suntem bombardați de foarte multe informații, elemente, platforme dedicate amenajărilor interioare …putem să ne pierdem identitatea și viziunea inițială. Astfel, persoanele care apelează la un designer, înainte se documentează, formându-și o părere despre ce și-ar dori. Aici intervine designerul, oferindu-ți sprijin pentru a curăța toate aceste informații care poate sunt departe de ceea ce îți dorești tu cu adevărat. Scopul designerului – te ajută să-ți definești spațiul și preferințele.
Î: Ce definește un proiect ca fiind o reușită și ce trăiri ai tu atunci când un proiect pe care îl coordonezi, ajunge un succes?
R: Acesta este motivul pentru care tot timpul o iau de la capăt, începând proiecte noi. Momentul în care un proiect se încheie, pentru mine este important ce simte omul, componența emoțională și energetică este esențială. Faptul că oamenii se bucură de fiecare aspect, mă bucură și îmi oferă satisfacție. Dacă discutăm despre spații publice, satisfacția este diferită. Atunci când vezi că oamenii se simt bine într-un spațiu pe care tu ți-ai pus amprenta, e ceva minunat! Ceea ce îmi oferă bucurie, este să văd clientul cum se bucură de fiecare colț al încăperii.
Î: Care sunt elementele de design care fac diferența într-un proiect, din punctul tău de vedere?
R: Spațiul în care fiecare om se regăsește într-un totul, fiind un sanctuar personal în care poate fi autentic și lipsit de prejudecăți, este cel mai important aspect. Astfel, tot ceea ce am discutat mai sus, prinde contur. De aceea este atât de importantă relația designer-client. Doar acesta poate să transforme visul lui în realitate. De la culoare, texturi, detalii, până la partea vizuală și tactilă.
Î: Din experiența lucrărilor pe care le-am realizat împreună, de ce consideri că oamenii ar alege să lucreze cu Evo Concept? De ce ai ales tu să lucrezi cu Evo Concept?
R: Am ales să lucrez cu Evo Concept din 2 motive importante care țin strict de felul meu de a fi. Am găsit aici o paletă extraordinar de largă de materiale calitative, aspect foarte important pentru mine atunci când vreau să creez un spațiu pentru că îmi doresc să îi ofer o viață cât mai lungă, iar acest lucru se poate realiza doar cu materiale și finisaje premium, iar cel de-al 2-lea motiv este componenta emoțională. Am găsit aici oameni pe care mă pot baza în orice moment și cu care sunt compatibilă. Toate proiectele le-am dus la bun sfârșit și nu oricum, ci la un standard foarte înalt.